Is schieten duur?

Schieten bij SV Woensel ’77 is goedkoop. Zo goedkoop dat wij denken dat we de goedkoopste schietsportvereniging uit de wijde omtrek van Eindhoven zijn. Bent u jonger dan 17 jaar dan kunt u al schieten voor minder dan €100,- per jaar. Dat is inclusief een KNSA-lidmaatschap en maandelijks tijdschrift van de KNSA. Volwassenen zijn lid voor €122,50 per jaar. Ook dat is inclusief het KNSA tijdschrift en lidmaatschap. Bent u al KNSA lid, dan heeft u voor €80,- een nevenlidmaatschap.

Wat als ik geen wedstrijden wil schieten?

Bij SV Woensel ’77 is plaats voor zowel recreatief schutters als voor topsporters. Niet iedereen vind het schieten van wedstrijden nodig om op een leuke manier met de schietsport bezig te zijn. Wij laten onze leden daar vrij in.

Hoe word ik lid?

Via het contactformulier kunt u een afspraak maken om een keer vrijblijvend te komen kijken en proberen. Voldoet het aan de verwachting en wordt u uitgenodigd terug te komen, dan kunt u nog twee keer (nog steeds vrijblijvend) meedraaien. Daarna volgt vrijwel altijd een uitnodiging om aspirant te worden. Voor €40,- kunt u dan zes maanden lang als aspirant meedraaien in de club. Er wordt een foto van u gemaakt (of u levert zelf een foto aan) voor de administratie.

Voordat u volledig lid kan worden moet u minimaal 12 maandagen op de club aanwezig geweest zijn en getraind hebben. U dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen waarmee we u kunnen aanmelden als lid bij de KNSA.

Hoe worden nieuwe leden opgevangen?

Nieuwe leden worden niet aan hun lot overgelaten. Tijdens de aspirantenperiode worden nieuwe leden zeer goed begeleid. Door deze begeleiding leert u niet alleen de veiligheidsregels snel kennen, u leert ook direct de basisbeginselen van het schieten. Na de aspirantenperiode kan deze kennis verder uitgebouwd worden.

Zijn er schietwedstrijden waaraan ik mee kan doen?

Leden van SV Woensel ’77 meten hun kwaliteiten regelmatig met de leden van andere verenigingen. Dit kan gebeuren op door andere verenigingen georganiseerde wedstrijden, op regionale en nationale kampioenschappen en via een per post gehouden competitie. Bij deze competitie schieten deelnemers bij de eigen vereniging, waarbij de uitslagen per post naar de organisator worden verstuurd. Ook is er een interne competitie.

Ik heb recent een luchtbuks gekocht en zou hiermee bij SV Woensel ’77 willen schieten. Mag dat?

Nee. De luchtgeweren en pistolen die voor de schietsport gebruikt worden zijn zeer specialistisch. Onze schietbanen zijn dan ook speciaal daarvoor in gericht.  De gemiddelde luchtbuks die u in een dumpshop of luchtbukswinkel koopt is in het algemeen niet geschikt. SV Woensel ’77 heeft echter verenigingswapens beschikbaar, zodat het niet nodig is een goed luchtgeweer of pistool te bezitten.

Geen vuurwapens, maar wel een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Sinds april 2006 moet iedereen die lid wordt van een schietsportvereniging een “Verklaring omtrent gedrag”(VOG) overleggen. Het feit dat op onze vereniging geen vuurwapens gebruikt worden, betekent niet dat wij ons aan deze regel kunnen onttrekken. De VOG moet worden aangevraagd als iemand lid wordt, na eerst een aspirantentijd van 6 maanden te hebben voldaan. Wie al bij de KNSA als schutter ingeschreven is, of nog geen 16 jaar oud is hoeft geen VOG aan te vragen.
Wat VOG inhoudt en waarom.