Geschiedenis

Zoals de naam al aangeeft is SV Woensel ’77 opgericht in 1977, om precies te zijn op 13 november van dat jaar. Als thuisbasis gebruikte de vereniging de kelder van het inmiddels gesloopte jongerencentrum Dynamo aan de Smalle Haven. Destijds heette het jeugdonderkomen in de kelder “de Metro”. Later werd dit het Hardrock Café, maar SV Woensel ’77 was toen reeds naar elders vertrokken.


De Metro. (foto: Anne Troost, www.vluchtheuvel.dse.nl)

In november van 1978 werd de nieuwe accommodatie betrokken: een gebouw dat als zaadhandel in gebruik was geweest en toen nog gehuurd werd van een softwarebedrijf. Op deze locatie leidde de vereniging met een vrij constant ledenaantal een stabiel bestaan.


De banen in de huidige accommidatie in 1980.

Gedurende de begin jaren 80 werd begonnen met jaarlijks een wedstrijd voor luchtgeweer te organiseren. Later, met de opkomst van het luchtpistoolschieten, werd ook deze discipline aan de wedstrijd toegevoegd.


Het bijwerken van het scorebord bij een wedstrijd in 1982.

In de tweede helft van de jaren ’80 is de vereniging actief bezig met het werven van leden. Zo staat de vereniging in 1986 met een stand op een markt, worden er dat jaar 10.000 folders in de omgeving verspreid en houdt men een open dag. Het ledenaantal blijft redelijk stabiel.


Krantenkop voor de aankondiging van de open dag.

De jaarlijkse open wedstrijd voor luchtgeweer en luchtpistool trok in 1990 een 70-tal deelnemers. Een vier of vijf jaar later zou de voorlopig laatste jaarlijkse open wedstrijd bij SV Woensel ’77 georganiseerd worden.

In de periode 1995 tot 2003 gebeurt er weinig met de vereniging. Dan ontstaat echter de roep om de accommidatie weer up to date te maken. Met enige vertraging is in 2005 hiermee begonnen. In 2006 zijn de belangrijkste werkzaamheden uitgevoerd.


Baan 1 tot en met 3, voor en na het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Nog voordat de laatste werkzaamheden uitgevoerd waren, of volgens sommigen nog voordat begonnen was, ontstond de roep om weer een wedstrijd te organiseren. Het jaar 2007 zou hier een goede keus voor zijn in verband met het 30 jarige bestaan van de vereniging. En zo werd op de ledenvergadering 2007 het groene licht gegeven en datzelfde jaar nog een open wedstrijd verschoten op de net opgeknapte banen.

Begin 2017 moesten we deze locatie verlaten. Na bijna 2 jaar op een tijdelijke locatie te hebben geschoten hebben we eind 2018 een nieuwe locatie in Woensel gevonden.


De nieuwste locatie.

Schietvereniging Woensel '77 Eindhoven